Dansekurs bollywood og Bhangra dans Oslo
Vi har dessverre ikke Bollywood eller Bhangra på timeplanen denne sesongen.
Bollywood Dans Nivå 1/Nybegynner Ungdom/Voksne Kursstart: Pedagog/Instruktør: Amisha Lengde: Pris:
Bhangra Dans Nivå 1/Nybegynner Ungdom/Voksne Kursstart: Pedagog/Instruktør: Amisha Lengde: Pris:


Informasjon om ferie og fridager for dansekurs: Info om ferie, fridager og dansekursets varighet, finner du på siden «praktisk informasjon». Gå til praktisk informasjon

Om kurset:

Kursbeskrivelse bollywood dans:

Bollywood er verdens største filmindustri. Bollywood dans er en dansestil som har utviklet seg fra tradisjonelle indiske folkedanser som f.eks Bangra og klassiske indiske stiler som f.eks Bharatnatyam, Odissi og Kathak. Disse stilene er i Bollywood dans blandet med vestlige stiler som jazz, hip-hop med flere til en fusion stil. Likevel kan vi se gjentatte sjangertrekk som hoftebevegelser, presise fingerposisjoner og ansiktsutrykk fra tradisjonell indisk dans. Budskapet i sangene og bevegelser i dansen er nært knyttet sammen og dette blir tydelig forklart på timene. Det blir både undervist teknikk og koreografier på timene og det blir brukt autentisk musikk. Sangene varieres gjennom semesteret for å få fram det store spekteret til Bollywood. Energien og rytmene gjør timene morsomme for alle, og er i tillegg en god treningsøkt! Passer alle uansett danseerfaring.

Kursbeskrivelse Bhangra dans:

Bhangra dans er en tradisjonell folkedans fra Punjab området nord i India. Musikken som brukes preges av de karakteristiske indiske dhol trommene som skaper et særeget musikalsk uttrykk. Mens Bollywood er en senere stilart, knyttet til filmindustrien og er en blanding av forskjellige dansestiler (bl.a. Bhangra), så er Bhangra en av de tradisjonelle dansestilene i India med dype røtter i kulturen. Dansestilen er en livlig stil med mye danseglede. Her får du trent koordinasjon og utholdenhet samtidig som du har det gøy med indiske trinn og kombinasjoner. Dette kurset passer godt som et supplement til Bollywood kurset. Passer alle uansett danseerfaring!

Nivå:

Nivå 1/nybegynner. Her legger vi vekt på de grunnleggende elementene ved dansen, ved hjelp av koreografier lærer du grunnleggende bevegelsesmønstre for bollywood / Bhangra dans. Det blir jobbet basic trinn og bevegelser i stilen som som vi utover i kurset utvikler til mer avanserte kombinasjoner, slik at du får en god forståelse av dansestilen og utførelse av trinn og bevegelser.

Rabatt, tøy mm:

Bekledning: Lett og ledig treningstøy, og her kan man gjerne danse barbent! Kun rene innesko er tillatt i salene.Vennerabatt: Ta med deg vennene dine på dansekurs og du får 100,- avslag i kursavgiften pr påmeldte venn. (Gjelder ikke partner på parpartier).Rabatt flere kurs: For to og tre kurs samme dag er det 15% rabatt på kurs nr to og tre. For to og tre kurs ulike dager er det 10% rabatt på kurs nr to og tre.Vip-kunde: Ønsker du å gå på flere enn tre kurs i uken tilbyr vi vip-kunde rabatt. Vi kan tilby delbetaling av kursagvift til våre vip-kunder. Les mer om vip og bestill her

Betaling, reglement, m.m.:

Betaling: Faktura sendes til oppgitt mailadresse 7-10 dager før dansekurset starter opp, husk å oppgi mailadresse til en foresatt hvis eleven er under 18 år. Dersom du ønsker papirfaktura sendt i posten, trenger vi informasjon om dette på påmeldingsskjemaet. Les mer om betaling og faktura her.Reglement, betingelser, m.m.: Gå til reglement for danseskolen og betingelser for påmelding til dansekurs her.

Mer om Bollywood dans:

Dansekurs bollywood dans og litt om bollywood dans sin historie og kultur: Betegnelsen Bollywood er et kallenavn på filmindustrien i Mumbai i India. Ordet er er en blanding av navnet Hollywood og det tidligere navnet på Mumbai – Bombay, altså Bollywood. En stor del av indiske filmer har dans som en viktig del av scenene i filmene, og musikken, dansen og skuespillerprestasjonene er nært knyttet sammen. I starten ble det brukt klassiske indiske folkedanser i filmene, men i den senere tid har den indiske dansestilen i filmene fått innflytelse fra vestlige dansestiler som jazz, streetdance, m.m og den unike bollywood stilen har blitt dannet. På våre bollywood dansekurs vil koreografiene bli gjort i ekte bollywood stil.

Rabatter flere dansekurs:

Ønsker du å kombinere i kurset i bollywood dans med andre dansekurs i uken? Vi har rabatt på kurs nr 2, 3 osv.Les mer om rabatter her.Går du mer en 3 kurs i uken lønner det seg å være VIP medlem. Les mer om VIP medlem her