Selskapsdans/Social Dance (pardans) – Voksne

Vi har dessverre ikke dette kurset på kursplanen for tiden, men vi tilbyr helgekurs i selskapsdans. Les mer om helgekurs selskapsdans her.

 

Selskapsdans Grunnkurs (introkurs):
Kursstart:
Pedagog/Instruktør:
Lengde:
Pris:


Nye dansekurs med oppstart i uke 36, 6.-9.september. Påmelding er nå åpnet!


Informasjon om ferie og fridager for dansekurs:
Info om ferie, fridager og dansekursets varighet, finner du på siden «praktisk informasjon».
Gå til praktisk informasjon
 
Informasjon om smitteforebyggende tiltak hos Danseløvene Danseskole: Les mer om våre smitteverntiltak her

Om kurset:

Her lærer du de viktigste pardansene slik at du er klar for å innta dansegulvet! Selskapsdans er et kurs der du får grunnleggende kunnskaper innenfor 4 danser, som gjør at du kan danse og bevege deg til det meste av musikk.
Danser som blir undervist er foxtrot, engelsk vals, amerikansk swing og tango (argentinsk).
I tillegg til å lære å danse, fokuserer vi også på dansens opprinnelse og autensitet (ikke konkurranse-dans), slik at du også lærer mye om dansekulturen og dansens uttrykk. Vi underviser variasjoner som du enkelt kan benytte ute – enten på små eller store dansegulv, samtidig som vi jobber med hvordan den ene i paret fører og den andre følger. Du lærer hvordan man danser sammen med en partner, og ikke bare gjøre trinn.

Selskapsdans er et kjempemorsomt og sosialt parti der du kan hygge deg med dans sammen med din partner!
Vi gjør deg klar for å kose deg på dansegulvet. Ved å lære flere spennende variasjoner og få mer kunnskap om de forskjellige stilene, blir man en bedre danser. Og ikke minst er dette en veldig hyggelig fast aktivitet!
Instruktørene på dette kurset har bl.a vært med i «Skal Vi Danse».

For videre påbygging anbefaler vi å delta på et 13 ukers swingkurs da dette er en dansestil man som regel har mest bruk for i sosiale sammenhenger, i fester og julebord!
For de andre overnevnte stiler kan man booke privattimer for justering til f.eks brudevals eller brudedans, eller mer kunnskap innenfor foxtrot, vals og argentinsk tango.

Nivå:

Nybegynnerkurset krever ingen danseerfaring/forkunnskaper og vi starter helt grunnleggende. Du vil få en god innføring i de forskjellige dansene utover i semesteret ved å lære grunnleggende variasjoner, førings-prinsipper og idéer på hvordan man danser med sin partner samt dansens uttrykk. Her får du en liten forsmak i dansene og dens bevegelsesmønster.

De som kommer som par danser sammen på våre partier, mens single bytter seg i mellom. Vi tar inn likt antall menn/damer på kurs slik at alle har partner gjennom kurset.

Les mer om pardansene selskapsdans, swing og salsa her

Anbefalt tøy:

Anbefalt tøy: De fleste kommer i vanlig lett tøy, ha på det som er komfortabelt for deg. Det er kun tillatt med rene innesko i salene. (Det er ikke nødvendig med høye heler på damene hvis det er mer komfortabelt å danse i flate sko).

Helgekurs:

Vi har weekendkurs / helgekurs i Swing & Rock’n’Roll, Salsa og Selskapsdans.
Les mer om våre weekendkurs her. Les mer

Betaling, reglement, m.m.:

Betaling: Faktura sendes til oppgitt mailadresse 7-10 dager før dansekurset starter opp. Dersom du ønsker papirfaktura sendt i posten, trenger vi informasjon om dette på påmeldingsskjemaet. Les mer om betaling og faktura her.

Reglement, betingelser, m.m.: Gå til reglement for danseskolen og betingelser for påmelding til dansekurs her.

Mer om dansestilene:

Dansekurs i selskapsdans / ballroom dans:
Selskapsdansene (ballroom danser) slik vi kjenner dem i dag oppstod på begynnelsen av 1900 tallet og ble utviklet til datidens musikkstiler. Selskapsdans er i utgangspunktet «social» dans, der man med pardans hygger seg på dansegulvet til alle typer musikk. Disse «social» dansene har også blitt videreutviklet for å kunne konkurreres i. På våre selskapsdans partier lærer dere disse dansene slik de opprinnelig så ut og slik de danses i sosiale sammenhenger, ikke slik dansene ser ut i konkurranse dans.

Les mer om selskapsdansene og deres historie her

Rabatter flere dansekurs:

Ønsker du/dere å kombinere selskapsdans kurset med andre kurs i uken? Vi har rabatt på kurs nr 2, 3 osv.

Les mer om rabatter her.

Går du mer en 3 kurs i uken lønner det seg å være VIP medlem.

Les mer om VIP medlem her