Dansekurs Dancehall

Dansekurs Dancehall Oslo – Nivå 1 og åpent nivå

Dancehall Nivå 1/Nybegynner (Undom/voksne)
Kursstart:
 Tirsdager fra 7/5 kl 19.00 (55 min)
Pedagog/innstruktør: Freddy
Lengde: 6 uker
Pris: 1100,-


Dancehall Åpent nivå (Undom/voksne)
Kursstart:
 Tirsdager fra 7/5 kl 20.00 (55 min)
Pedagog/innstruktør: Freddy
Lengde: 6 uker
Pris: 1100,-

Dancehall Nivå 1/Nybegynner (Undom/voksne)
Kursstart:
 Torsdager fra 16/5 18.30 (55 min)
Pedagog/innstruktør: Festus
Lengde: 5 uker
Pris: 925,-


Female Dancehall Åpent nivå (Undom/voksne)
Kursstart:
 Mandager fra 13/5 kl 20.45 (55 min)
Ingen dans 2.pinsedag
Pedagog/innstruktør: Bethina
Lengde: 5 uker
Pris: 925,-Nye kurs starter i mai, påmelding er åpent!


Informasjon om ferie og fridager for dansekurs:
Info om ferie, fridager og dansekursets varighet, finner du på siden «praktisk informasjon».
Gå til praktisk informasjon

Om kurset:

Kursbeskrivelse dancehall dans:

Dancehall er en dansestil fra Jamaica, og oppstod når musikk-genren utviklet seg videre fra reggae på 70-tallet. Dancehall dans handler om «moves», og man skal ikke se bort ifra at det oppstår flere og flere trinn for hver dag! Ofte hører man dancehall-musikk der de synger spesifikk om et «move», mens andre sanger synger om flere forskjellige «moves».

Ved givende og inspirerende koreografier til kule reggae- og dancehallrytmer, gjør instruktøren deg kjent med den jamaicanske dansekulturen uansett utgangspunkt. Vi starter med basics-bevegelser og grunnidéer fra dancehall, og utvikler dansen derfra – gjerne med en mix av både nye og gamle «moves».
Dancehall er en kul stil med masse attitude, danseglede og energi! Her får du masse treningseffekt mens du har det gøy med å lære dancehall!

Female Dancehall: I Dancehall kulturen på Jamaica skiller man mellom «female steps/movements» og trinn og bevegelser som gjøres uavhengig av kjønn. På denne klassen jobber instruktøren med denne type trinn og bevegelser, der man kan være sensuell og tørre å utfordre seg selv og sitt danseuttrykk. Female Dancehall blir sett på som et sted der kvinner kan uttrykke seg fritt, og når Female sanger blir spilt på Jamaica, tar damene over dansegulvet.

Nivå:

Nivå 1/nybegynner. Her legger vi vekt på de grunnleggende elementene ved dansen, ved hjelp av koreografier lærer du grunnleggende bevegelsesmønstre for dancehall.
Det blir jobbet «lagvis» med de forskjellige grunnrytmene, balanse, «look’en» og basicstrinn, slik at du får en god forståelse av dansestilen og utførelse av trinn og bevegelser.
Det vil bli brukt både nyere og «old-school» dancehall musikk, for å gjøre seg kjent med hva dancehall kan danses til!

Åpent nivå Her det mer fokus på å bruke flere av rytmene i musikken samt at det brukes musikk med flere og mer varierte rytmemønstre.
Det anbefales dermed å ha kjennskap til grunnleggende dancehall dans eller deltatt på nivå 1 tidligere.
På åpent nivå vil koreografiene være mer utfordrende, og man blir kjent med raskere og mer tekniske isolasjoner, slik at du utvikler deg til å bli en bedre danser.
Stilen på koreografiene vil også være mer variert avhengig av musikkvalg, slik at man får kjenne på variasjonene som finnes innenfor dancehall og hva dancehall kan danses til!

Hvis man ønsker å gå samme nivå flere sesonger, så er det nye koreografier hver sesong, slik at du alltid lærer noe nytt.

Rabatt, tøy mm:

Anbefalt tøy: På disse dansekursene er lett og ledig treningstøy, det som er komfortabelt for deg. Kun rene innesko er tillatt i salene.

Vennerabatt: Ta med deg vennene dine på dansekurs og du får 100,- avslag i kursavgiften pr påmeldte venn. (Gjelder ikke partner på parpartier).

Rabatt flere kurs: Ønsker du å gå flere kurs, er det 10% rabatt på kurs nr to og tre.

Vip-kunde: Ønsker du å gå på flere enn tre kurs i uken tilbyr vi vip-kunde rabatt. Vi kan tilby delbetaling av kursagvift til våre vip-kunder. Les mer om vip og bestill her

Betaling, reglement, m.m.:

Betaling: Faktura sendes til oppgitt mailadresse 7-10 dager før dansekurset starter opp, husk å oppgi mailadresse til en foresatt hvis eleven er under 18 år. Dersom du ønsker papirfaktura sendt i posten, trenger vi informasjon om dette på påmeldingsskjemaet. Les mer om betaling og faktura her.

Reglement, betingelser, m.m.: Gå til reglement for danseskolen og betingelser for påmelding til dansekurs her.

Mer om Dancehall

Dancehall dansekurs og litt om dancehall dans og dansens historie:
Dancehall har navnet sitt fra at danse stilen ble utviklet i «dance halls» og «street parties» på Jamaica der det ble danset til Dancehall musikk, en musikksjanger som oppstod på Jamaica på slutten av 70-tallet. Denne musikksjangeren stammer fra reggae musikk. Dansestilen og musikkstilen har stor innvirkning på hverandre og det typiske uttrykket og bevegelsene til dansen stammer fra denne tette forbindelse mellom dans og musikk. På våre dansekurs i Dancehall fokuserer vi på at du skal forstå denne energiske og unike danse stilen slik den danses på Jamaica.

Rabatter flere dansekurs:

Ønsker du å kombinere dancehall kurset med andre dansekurs i uken? Vi har rabatt på kurs nr 2, 3 osv.

Les mer om rabatter her.

Går du mer en 3 kurs i uken lønner det seg å være VIP medlem.

Les mer om VIP medlem her