Jazzdans kurs i Oslo – Contemporary jazz, lyrisk jazz, commercial jazz, street jazz og tradisjonell jazz.

Contemporary Jazz nivå 1 Nivå 1/nybegynner
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Tirsdag 3/9 kl 18.45-19.45 (siste gang 3/12)
Pedagog/Instruktør: Sunniva
Lengde: 13 uker
Pris: 2050,-


Contemporary Jazz nivå 2 Nivå 2/litt øvet
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Mandag 2/9 kl 19.45-20.45 (siste gang 2/12)
Pedagog/Instruktør: Linn
Lengde: 13 uker
Pris: 2050,-


Commercial Jazz Nivå 1/nybegynner
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Onsdag 4/9 kl 18.30-19.30 (siste gang 4/12)
Pedagog/Instruktør: Stacey
Lengde: 13 uker
Pris: 2050,-


Lyrisk Jazz Nivå 1/nybegynner
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Mandag 2/9 kl 18.45-19.45 (siste gang 2/12)
Pedagog/Instruktør: Josephine
Lengde: 13 uker
Pris: 2050,-


Lyrisk Jazz Åpent nivå
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Tirsdag 3/9 kl 19.45-20.45 (siste gang 3/12)
Pedagog/Instruktør: Vilde
Lengde: 13 uker
Pris: 2050,-


Jazz Nivå 1/nybegynner
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Mandag 2/9 kl 19.45-20.45 (siste gang 2/12)
Pedagog/Instruktør: Josephine
Lengde: 13 uker
Pris: 2050,-


Jazz Nivå 2/Videregående
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Onsdag 4/9 kl 19.30-20.30 (siste gang 4/12)
Pedagog/Instruktør: Linn Marie
Lengde: 13 uker
Pris: 2050,-


Nye 13 uker dansekurs starter opp i 02. – 05. september, påmeldingen til høstens kurs har åpnet.


Informasjon om ferie og fridager for dansekurs:
Info om ferie, fridager og dansekursets varighet, finner du på siden “praktisk informasjon”.
Gå til praktisk informasjon

Les om jazz-stilene:

Lyrisk Jazz:
Lyrisk jazz er en stilart innenfor jazzdans, med en myk og flytende stil hvor man bruker ballett og jazzdans teknikker.
Koreografiene på dette partiet får veldig forskjellige uttrykk avhengig av hva slags musikk som brukes. I lyrisk jazz uttrykker man musikken, teksten og følelser gjennom dans og bevegelse. Her får du trent bevegelighet og styrke samtidig som du lærer å uttrykke musikken med dans. Les mer om nivåfordeling under.

Commercial Jazz:
Dette er en variert klasse der du lærer koreografier med forskjellige stiler og uttrykk. Du lærer “old school” jazz slik du ser ved scenedans og “new school” streetjazz som oftest brukes i musikkvideoer. Hva slags type musikk som blir brukt i undervisningen er avhengig av pedagogen, men det blir i utgangspunkt brukt både nyere og eldre kommersiell musikk.

Contemporary Jazz:
Contemporary jazz er en stilart som har utviklet seg fra den klassiske jazzen. De strenge tekniske reglene er mindre i fokus og det er en friere form for dans. Dette er et dansekurs der man danser en “historie” eller uttrykker stemningen og følelsen i musikken. Stilen er en miks mellom jazz og moderne, og vil innebære noe “floorwork”. Det blir blir danset til både rolig og up-tempo musikk på denne timen.

Jazz:
Dette er et dansekurs der du lærer morsomme og inspirerende koreografier med bevegelser og teknikker fra tradisjonell jazz, «old school» jazz, men også andre mer moderne jazz-stiler som lyrisk-, contemporary-, commercial- og moderne- jazz. På nivå 2 bør man ha vært igjennom minst en sesong av våre nivå 1 (nybegynner) jazzdans partier eller tilsvarende, slik at man har grunnleggende forståelse av jazzdans-teknikker og bevegelser.


Ønsker du å gå flere kurs i uken passer alle jazzdans-partiene å kombinere med hverandre.

Nivå:

Nivå 1/Nybegynner krever ingen forkunnskaper i den aktuelle dansestilen. Vi starter helt grunnleggende og du vil få en god utvikling innen stilen utover i semesteret. Her bygger vi også opp grunnleggende forståelse om teknikk som setter grunnlag for jazzdansens uttrykk og for videre utvikling med mer tekniske koreografier.
Man kan gå flere semestre på nybegynner/nivå 1 hvis man ønsker å fortsette på samme nivå, vi har alltid nye og spennende koreografier hvert semester, så du vil lære nye danser som hjelper deg å bli en bedre danser i tillegg til å mestre bedre grunnleggende teknikk.

Nivå 2/Videregående passer hvis du har gått minst et semester innenfor jazz tidligere, og som ønsker en større utfordring. Her regner vi med at alle har kjennskap til grunnleggende teknikker og har danset tidligere, slik at vi kan utvikle dere ytterligere. Vi vil gradvis øke vanskelighetsgraden og gi dere større utfordringer utover sesongen, samtidig som vi raskt minner dere om grunnleggende teknikker som ligger til grunnlag for dansens uttrykk.

Åpent nivå passer for deg som har grunnleggende erfaring med jazz, ballett eller tilsvarende stil. Også et veldig fint nivå å ta hvis man ønsker å friske opp gamle dansekunnskaper. Vi anbefaler å ha hatt noe danseerfaring og kjennskap til jazz-teknikk, men passer også for nybegynnere som har erfaring med å ta koreografi og ønsker en ekstra utfordring.

Rabatt, tøy mm:

Anbefalt tøy: Lett og gjerne tettsittende tøy som puster, enten treningstøy eller lett tøy. Du kan danse barbent, sokkelesten eller fleksible sko. Det er kun tillatt med rene innesko i salene.

Vennerabatt: Ta med deg vennene dine på dansekurs og du får 100,- avslag i kursavgiften pr påmeldte venn. (Gjelder ikke partner på pardans-partier)

Rabatt flere kurs: For to og tre kurs samme dag er det 15% rabatt på kurs nr to og tre. For to og tre kurs ulike dager er det 10% rabatt på kurs nr to og tre.

VIP-kunde: Ønsker du å gå på flere enn tre kurs i uken tilbyr vi VIP-kunde rabatt. Vi kan tilby delbetaling av kursavgift til våre VIP-kunder. Les mer om VIP og bestill her

Les mer om jazzdans og danse moderne jazz her

Betaling, reglement, m.m.:

Betaling: Faktura sendes til oppgitt mailadresse 7-10 dager før dansekurset starter opp, husk å oppgi mailadresse til en foresatt hvis eleven er under 18 år. Dersom du ønsker papirfaktura sendt i posten, trenger vi informasjon om dette på påmeldingsskjemaet. Les mer om betaling og faktura her.

Reglement, betingelser, m.m.: Gå til reglement for danseskolen og betingelser for påmelding til dansekurs her.