Dansekurs jazzdans contemporary moderne samtidsdans

Jazzdans kurs i Oslo – Contemporary jazz, lyrisk jazz, commercial jazz, tradisjonell jazz og samtidsdans / moderne.

Contemporary Jazz nivå 1 Nivå 1/nybegynner
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Mandager fra 13/5 kl 20.45 (55 min)
Ingen dans 2.pinsedag
Pedagog/Instruktør: Ella
Lengde: 5 uker
Pris: 925,-


Contemporary Jazz nivå 1 Nivå 1/nybegynner
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Tirsdager fra 7/5 kl 18.45 (55 min)
Pedagog/Instruktør: Ella
Lengde: 6 uker
Pris: 1100,-


Contemporary Jazz nivå 1 Nivå 1/nybegynner
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Onsdager fra 15/5 kl 18.45 (55 min)
Pedagog/Instruktør: Anette
Lengde: 5 uker
Pris: 925,-


Contemporary Jazz nivå 2 Nivå 2/litt øvet
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Mandager fra 13/5 kl 19.45 (55 min)
Ingen dans 2.pinsedag
Pedagog/Instruktør: Ella
Lengde: 5 uker
Pris: 925,-


Commercial Jazz Nivå 1/nybegynner
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Onsdager fra 15/5 kl 18.30 (55 min)
Pedagog/Instruktør: Stacey
Lengde: 5 uker
Pris: 925,-


Lyrisk Jazz Nivå 1/nybegynner
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Mandager fra 13/5 kl 18.45 (55 min)
Ingen dans 2.pinsedag
Pedagog/Instruktør: Sofie
Lengde: 5 uker
Pris: 925,-


Lyrisk Jazz Åpent nivå
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Tirsdager fra 7/5 kl 19.45 (55 min)
Pedagog/Instruktør: Enya
Lengde: 6 uker
Pris: 1100,-


Jazz Nivå 2/Videregående
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
 Tirsdager fra 7/5 kl 21.00 (55 min)
Pedagog/Instruktør: Ella
Lengde: 6 uker
Pris: 1100,-


Nye kurs starter opp i mai, påmelding er åpent!


Informasjon om ferie og fridager for dansekurs:
Info om ferie, fridager og dansekursets varighet, finner du på siden «praktisk informasjon».
Gå til praktisk informasjon

Les om jazz-stilene:

Lyrisk Jazz:
Lyrisk jazz er en stilart innenfor jazzdans, med en myk og flytende stil hvor man bruker ballett og jazzdans teknikker.
Koreografiene på dette partiet får veldig forskjellige uttrykk avhengig av hva slags musikk som brukes. I lyrisk jazz uttrykker man musikken, teksten og følelser gjennom dans og bevegelse. Her får du trent bevegelighet og styrke samtidig som du lærer å uttrykke musikken med dans. Les mer om nivåfordeling under.

Commercial Jazz:
Dette er en variert klasse der du lærer koreografier med forskjellige stiler og uttrykk. Du lærer «old school» jazz slik du ser ved scenedans og «new school» streetjazz som oftest brukes i musikkvideoer. Hva slags type musikk som blir brukt i undervisningen er avhengig av pedagogen, men det blir i utgangspunkt brukt både nyere og eldre kommersiell musikk.

Contemporary Jazz:
Contemporary jazz er en stilart som har utviklet seg fra den klassiske jazzen. De strenge tekniske reglene er mindre i fokus og det er en friere form for dans. Dette er et dansekurs der man danser en «historie» eller uttrykker stemningen og følelsen i musikken. Stilen er en miks mellom jazz og moderne, og vil innebære noe «floorwork». Det blir blir danset til både rolig og up-tempo musikk på denne timen.

Jazz:
Dette er et dansekurs der du lærer morsomme og inspirerende koreografier med bevegelser og teknikker fra tradisjonell jazz, «old school» jazz, men også andre mer moderne jazz-stiler som lyrisk-, contemporary-, commercial- og moderne- jazz. På nivå 2 bør man ha vært igjennom minst en sesong av våre nivå 1 (nybegynner) jazzdans partier eller tilsvarende, slik at man har grunnleggende forståelse av jazzdans-teknikker og bevegelser.


Ønsker du å gå flere kurs i uken passer alle jazzdans-partiene å kombinere med hverandre.

Nivå:

Nivå 1/Nybegynner krever ingen forkunnskaper i den aktuelle dansestilen. Vi starter helt grunnleggende og du vil få en god utvikling innen stilen utover i semesteret. Her bygger vi også opp grunnleggende forståelse om teknikk som setter grunnlag for jazzdansens uttrykk og for videre utvikling med mer tekniske koreografier.
Man kan gå flere semestre på nybegynner/nivå 1 hvis man ønsker å fortsette på samme nivå, vi har alltid nye og spennende koreografier hvert semester, så du vil lære nye danser som hjelper deg å bli en bedre danser i tillegg til å mestre bedre grunnleggende teknikk.

Nivå 2/Videregående passer hvis du har gått minst et semester innenfor jazz tidligere, og som ønsker en større utfordring. Her regner vi med at alle har kjennskap til grunnleggende teknikker og har danset tidligere, slik at vi kan utvikle dere ytterligere. Vi vil gradvis øke vanskelighetsgraden og gi dere større utfordringer utover sesongen, samtidig som vi raskt minner dere om grunnleggende teknikker som ligger til grunnlag for dansens uttrykk.

Åpent nivå passer for deg som har grunnleggende erfaring med jazz, ballett eller tilsvarende stil. Også et veldig fint nivå å ta hvis man ønsker å friske opp gamle dansekunnskaper. Vi anbefaler å ha hatt noe danseerfaring og kjennskap til jazz-teknikk, men passer også for nybegynnere som har erfaring med å ta koreografi og ønsker en ekstra utfordring.

Rabatt, tøy mm:

Anbefalt tøy: Lett og gjerne tettsittende tøy som puster, enten treningstøy eller lett tøy. Du kan danse barbent, sokkelesten eller fleksible sko. Det er kun tillatt med rene innesko i salene.

Vennerabatt: Ta med deg vennene dine på dansekurs og du får 100,- avslag i kursavgiften pr påmeldte venn. (Gjelder ikke partner på pardans-partier)

Rabatt flere kurs: Ønsker du å gå flere kurs, er det 10% rabatt på kurs nr to og tre.

VIP-kunde: Ønsker du å gå på flere enn tre kurs i uken tilbyr vi VIP-kunde rabatt. Vi kan tilby delbetaling av kursavgift til våre VIP-kunder. Les mer om VIP og bestill her

Les mer om jazzdans og danse moderne jazz her

Betaling, reglement, m.m.:

Betaling: Faktura sendes til oppgitt mailadresse 7-10 dager før dansekurset starter opp, husk å oppgi mailadresse til en foresatt hvis eleven er under 18 år. Dersom du ønsker papirfaktura sendt i posten, trenger vi informasjon om dette på påmeldingsskjemaet. Les mer om betaling og faktura her.

Reglement, betingelser, m.m.: Gå til reglement for danseskolen og betingelser for påmelding til dansekurs her.

Mer om jazzdans:

Dansekurs i jazz og ulike jazzdans stiler:
Jazz som danse stil og musikk stil oppstod på begynnelsen av 1900 tallet. Men fikk først sin stil slik vi kjenner den i dag da den ble gjort til en scenisk dansestil på teatre og broadway. I dag brukes jazzdans i en rekke sammenhenger fra broadway og musikaler til musikkvideoer (commercial jazz).

Les mer om jazz dans og dens historie her

Rabatter flere dansekurs:

Ønsker du å kombinere jazz kurset med andre kurs i uken? Vi har rabatt på kurs nr 2, 3 osv. Les mer om rabatter her.
Går du mer en 3 kurs i uken lønner det seg å være VIP medlem.

Les mer om VIP medlem her

Jazzdansens historie:

Litt mer om Jazzdans – historie og utvikling:

Opprinnelsen til jazzdans stammer fra afrikansk dans og dansekultur, der dans og musikk er en integrert del av dere daglige liv.
Musikere i Amerika ble inspirert til å bruke lignende type bevegelser og tromme rytmikker når de opptrådte.
I New Orleans tok denne utviklingen av og «blues» og «ragtime» rytmikker ble veldig populært. Dans utvikler seg alltid parallelt med at musikk oppstår. Som et resultat av et endret musikalsk uttrykk oppstod nye dansestiler på begynnelsen av 1900 tallet som f.eks Stepping, Charleston og Lindy Hop.

jazzdans Oslo

På midten av 1900 tallet begynte man å inkorporere disse danseteknikkene inn i koreografier utført av ballett trente profesjonelle dansere i deres sceniske opptreden i musikaler o.l. og «jazzdance» slik man kjenner den i dag begynte å oppstå. Kjente koreografer som var med på å utvikle scenisk jazzdans var Jack Cole, Katherine Dunham, Bob Fosse, med flere.
I senere tid er ikke jazzdans knyttet opp mot jazzmusikk lengre, og den har fortsatt sin utvikling i takt med nyere tids musikk. Jazzdansens stil og teknikker brukes nå i musikaler, sceneopptredener, musikkvideoer, filmer m.m. Ettersom jazzdans har utviklet seg i takt med veldig varierte musikalske stiler og uttrykk, så har vi i dag en rekke ulike stiler innenfor jazzdans sjangeren.

jazzdance moderne

Les mer om jazzdans stiler her