Dansekurs klassisk ballett Oslo

Klassisk ballett i Oslo, ungdom og voksne, nivå 1, 2 og 3

Klassisk Ballett (Ungdom/Voksne)
Nivå: Nivå 1 (ingen forkunnskaper)
Kursstart: Mandager fra 22/1 kl 19.45 (55 min)
Ingen dans i vinterferien uke 8, påskeferien uke 13 og 2.påskedag.
Pedagog/Instruktør: Sofie
Lengde: 13 uker
Pris: 2375,-


Klassisk Ballett (Ungdom/Voksne)
Nivå: Nivå 1 (ingen forkunnskaper)
Kursstart: Tirsdager fra 23/1 kl 20.00 (55 min)
Ingen dans i vinterferien uke 8 og påskeferien uke 13.
Pedagog/Instruktør: Ella
Lengde: 13 uker
Pris: 2375,-


Klassisk Ballett 13+ år (Ungdom)
Nivå: Nivå 1 (ingen forkunnskaper)
Kursstart: Onsdager fra 24/1 kl 17.45 (55 min)
Ingen dans i vinterferien uke 8, påskeferien uke 13 og 1.mai.
Pedagog/Instruktør: Anette
Lengde: 13 uker
Pris: 2375,-


Klassisk Ballett (Ungdom/Voksne)
Nivå: Nivå 1 (ingen forkunnskaper)
Kursstart: Torsdager fra 25/1 kl 18.30 (85 min)
Ingen dans i vinterferien uke 8 og påskeferien uke 13.
Pedagog/Instruktør: Stacey
Lengde: 13 uker
Pris: 2975,-


Klassisk Ballett (Ungdom/Voksne)
Nivå: Nivå 2
Kursstart: Torsdager fra 25/1 kl 20.00 (85 min)
Ingen dans i vinterferien uke 8 og påskeferien uke 13.
Pedagog/Instruktør: Stacey
Lengde: 13 uker
Pris: 2975,-


Klassisk Ballett (Ungdom/Voksne)
Nivå: Nivå 3
Kursstart: Onsdager fra 24/1 kl 19.30 (85 min)
Ingen dans i vinterferien uke 8, påskeferien uke 13 og 1.mai.
Pedagog/Instruktør: Stacey
Lengde: 13 uker
Pris: 2975,-

Nye dansekurs starter i januar. Påmeldingen er åpen!


Informasjon om ferie og fridager for dansekurs:
Info om ferie, fridager og dansekursets varighet, finner du på siden «praktisk informasjon».
Gå til praktisk informasjon

Om kurset:

Kursbeskrivelse ballett:

Har du lyst til å danse ballett? Klassisk ballett er en scenedans stil. Denne dansestilen er grunnlaget for utviklingen av en rekke senere stilarter som moderne, lyrisk, jazz osv. Den klassiske balletten er basert på de tradisjonelle ballett teknikkene, og brukes ofte som scenedans i operaer og teatere. Dette er en grunnleggende teknisk danseform som i seg selv er morsom og lære, men også nyttig som et supplement for å bli bedre teknisk i andre beslektede stiler. På dette kurset blir det også gjort styrke og streching øvelser og trening av kjernemuskulatur og baseteknikk.

Nivå:

Nivå 1: Passer for helt nybegynnere, her trenger du ingen forkunnskaper for å delta på kurset. Vi går grundig gjennom de grunnleggende posisjonene og uttrykk for denne tekniske dansen, og du får en enkel innføring i de tekniske øvelsene innenfor klassisk ballett.

Nivå 2: Passer for nybegynnere som har gått ett til to semestere på begynner nivå 1, har forkunnskaper innenfor ballett eller tilsvarende. Her går vi raskere gjennom de grunnleggende posisjonene og uttrykk, og bygger videre på de tekniske øvelsene innenfor klassisk ballett.

Nivå 3/Litt Øvet: Passer for de som har fullført minst et semester på nivå 2 og er klar for større tekniske utfordringer innenfor klassisk ballett. Bør være godt kjent med de grunnleggende termer og posisjoner innenfor klassisk ballett.

Rabatt, tøy mm:

Anbefalt tøy: Vi anbefaler lett og gjerne tettsittende treningstøy. Tøysko/jazzsko er passende til dette partiet.

Vennerabatt: Ta med deg vennene dine på dansekurs i ballett og du får 100,- avslag i kursavgiften pr påmeldte venn. (Gjelder ikke partner på parpartier).

Rabatt flere kurs: Ønsker du å gå flere kurs, er det 10% rabatt på kurs nr to og tre.

VIP-kunde: Ønsker du å gå på flere enn tre kurs i uken tilbyr vi VIP-kunde pris. Vi kan tilby delbetaling av kursagvift til våre VIP-kunder. Les mer om VIP pris og bestill her

Les mer om klassisk ballett og danse ballett her

Betaling, reglement, m.m.:

Betaling: Faktura sendes til oppgitt mailadresse 7-10 dager før dansekurset starter opp, husk å oppgi mailadresse til en foresatt hvis eleven er under 18 år. Dersom du ønsker papirfaktura sendt i posten, trenger vi informasjon om dette på påmeldingsskjemaet. Les mer om betaling og faktura her.

Reglement, betingelser, m.m.: Gå til reglement for danseskolen og betingelser for påmelding til dansekurs her.

Mer om ballett:

Litt mer om ballett og dens karakter:

Klassisk ballett har fra sin begynnelse på 1300 tallet i Italia vært en scenisk dansestil brukt som underholdning. Den opprinnelige stilen fra Italia ble videreutviklet i Frankriket og Russland og de to sistnevnte har nå sine egne stiler i balletten. På våre dansekurs i klassisk ballett får du en tilnærming til ballettens spennende verden på en morsom, lettfattelig og pedagogisk måte.
Ballett kjennetegnes ved sin unike stil med sitt «footwork» (point, turnout og extension), «spins», hopp, flytende og presise bevegelser. Ballett trening vil alltid inneholde øvelser som styrker ben, føtter, core muskulatur og fleksibilitet, fordi man er avhengig av dette for å gjennomføre bevegelse og rotasjoner på en teknisk riktig måte. Våre kurs i ballett er delt opp i ulike nivåer der man lærer ulike danseteknikker og nivåer av teknikk avhengig av kursets vansklighetsgrad. Våre dyktige pedagogers treningsopplegg gjør at du vil ha en bra progresjon innen stilen. Ballett teknikkene vil også hjelpe deg til å få en fundamental forståelse av beslektede stiler innen ulike jazzstiler som har kommet i en senere tid, men som er en videreutvikling av bevegelsemønstre fra ballett.

Les mer om ballett dans og dens historie her

ballett dans Oslo

Ulike ballettstiler har ulike uttrykk:

Ballet er et fransk ord som kommer fra det italienske ordet balletto eller ballo som betyr «å danse». Man deler gjerne ballett inn i ulike stiler som klassisk ballett, romantisk ballett, ny klassisk ballett og contemporary/moderne ballett.
Den klassiske balletten er den originale og opprinnelige balletten og kjennetegnes med sine tradisjonelle teknikker og metode for å lære teknikker, og forstå dansen og dens uttrykk. Det har gjennom tidene oppstått en rekke teknikker fra forskjellige land som er selvstendige metoder som brukes i ballett. De vanligste metodene er:
Fransk stil, russisk stil ofte kalt Vaganova metoden, italiensk stil som kalles Cecchetti metoden, engelsk stil som ikke er oppkalt etter en person men to ulike teknikker har blitt utviklet over tid på The Royal Ballet School og Royal Academy of Dance (RAD), amerikansk stil også kalt Balanchine og dansk stil kalt Bournonville metoden. Alle disse teknikkene har ulikt uttrykk og kjennetegn ved stilen. De vanligste teknikkene som undervises i Norge er engelsk stil og Vaganova metoden. Svanesjøen og nøtteknekkeren er eksempler på klassiske balletter.
Romatisk ballett er en videreutvikling av den klassiske balletten der man ville få fram sterke følelser og dramatiske kjærlighetshistorier. Giselle er et eksempel på romantisk ballett.
Neo klassisk eller ny klassisk ballett er en mer abstrakt versjon av balletten der man kan være mer vågal med type musikk som blir brukt og man trenger ikke ha et tydelig plot i handlingen. Man søker heller etter å gi en visuell opplevelse med balletten.
I contemporary ballett danses det ofte barfot og man er her friere i at man bruker mer moderne teknikker utviklet på 1900 tallett som gulvarbeider og utradisjonelle posisjoner og bevegelser.

Rabatter flere dansekurs

Ønsker du å kombinere kurset i klassisk ballett med andre kurs i uken? Vi har rabatt på kurs nr 2, 3 osv. Les mer om rabatter her.
Går du mer en 3 kurs i uken lønner det seg å være VIP medlem. Les mer om VIP medlem her