Dansekurs afrikansk dans Oslo

Afrikansk dans Oslo – dansekurs Afro Moves – afrojazz – afrobeat / Afro fusion

Afrobeat / Afro Fusion Åpent nivå
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
Tirsdager fra 7/5 kl 21.00 (55 min)
Pedagog/instruktør: Freddy
Lengde: 6 uker
Pris: 1100,-

Afrobeat / Afro Fusion Nivå 1/Nybegynner
(Ungdom/voksne)
Kursstart:
Torsdager fra 16/5 kl 20.30 (55 min)
Pedagog/instruktør: Festus
Lengde: 5 uker
Pris: 925,-


Afro Moves – Afrikansk dans Nivå 1/Nybegynner (Ungdom/voksne)
Kursstart:
Torsdager fra 16/5 kl 19.30 (55 min)
Pedagog/instruktør: Festus
Lengde: 5 uker
Pris: 925,-


Nye kurs starter i mai, påmelding er åpent!


Informasjon om ferie og fridager for dansekurs:
Info om ferie, fridager og dansekursets varighet, finner du på siden «praktisk informasjon».
Gå til praktisk informasjon

Om kurset:

Afro Moves: Dette er en ren afrikansk danseklasse med karibiske og afrikanske bevegelser til Zouk, reggae og afrikansk musikk. Afrikansk dans inneholder ofte store og rytmiske bevegelser, man lærer å danse alle deler ved kroppen. Skikkelig god trening og mest av alt bare gøy! Vår instruktør fra Kenya lærer deg autentisk afrikansk dans på en morsom og enkel måte. Samtidig som man har det gøy med dansen, får man en forståelse av hva afrikansk dans har å tilby, og opprinnelsen til de forskjellige bevegelsene.

Afrobeat / afro fusion: Afrobeat er en musikksjanger som er en fusion mellom vest afrikanske musikkstiler med jazz, soul, funk og noen ganger elektronisk musikk. Afrobeat dans eller afro fusion som dansen ofte kalles, er en streetdance stil som har vokst fram i forbindelse med denne musikkstilen i urbane miljøer rundt om i Afrika. Det er en danseklasse som er en blanding av ulike afrikanske dansestiler og rytmer, Konto (Nigeria), Ndombolo (Kongo), Kuduro (Angola), Pantsula (Sør Afrika) og Azonto (Ghana). Musikken kan ofte være rask og afrobeat dansen vil med sin karakteristiske stil, sine «bølgende» hofter (waistline), kraftige og energiske trommer og bevegelser, være en kul stil med masse attitude og energi.

Nivå:

Nivå 1/nybegynner begynner vi helt grunnleggende, og du vil få en god utvikling innen stilen utover i semesteret. Ved hjelp av varierte og morsomme koreografier lærer du hvordan du beveger deg til afrikanske rytmer!
På starten av kurset vil det være fokus på grunnleggende danseprinsipper, trene kroppen på å danse koreografert dans, og hjernen til å huske koreografi. Ved å bygge på koreografiene men også jevnlig repetere dansene, vil du utover sesongen få en progresjon både i å forstå mer om dans, mestre koreografiene og trinnkombinasjoner enda bedre!

Åpent nivå passer for deg som har grunnleggende erfaring med afrikansk dans og/eller gått minst et semester på afrikansk dans tidligere. Her tar vi utgangspunkt i at eleven har kjennskap til afrikansk dans og uttrykk, og jobber med å utvikle dere videre og utfordre dere ytterligere.

Rabatt, tøy mm:

Bekledning: Lett og ledig treningstøy, og her kan man gjerne danse barbent! Kun rene innesko er tillatt i salene.

Vennerabatt: Ta med deg vennene dine på dansekurs og du får 100,- avslag i kursavgiften pr påmeldte venn. (Gjelder ikke partner på parpartier).

Rabatt flere kurs: Ønsker du å gå flere kurs, er det 10% rabatt på kurs nr to og tre.

Vip-kunde: Ønsker du å gå på flere enn tre kurs i uken tilbyr vi vip-kunde rabatt. Vi kan tilby delbetaling av kursagvift til våre vip-kunder. Les mer om vip og bestill her

Dansekurs afrikansk dans:

Dansekurs afrikansk dans og litt om afrikansk dans sin historie og kultur:

Betegnelsen Afrikansk dans brukes gjerne om dansestiler og dansekulturer sør for Sahara ørkenen, ikke dans fra nord Afrika. Siden dans er en viktig del av mange kulturer i Afrika så finnes det et stort antall stiler og type bevegelsesmønstre, og afrikansk dans og afrikansk musikk er tett knyttet opp mot hverandre. De typiske rytmiske mønstrene i afrikansk musikk gjør at dansestilene også får et unikt og typisk utseende. Trinn og bevegelser i afrikansk dans kan uttrykke alt fra sosiale verdier, brukes til å arbeide, uttrykke livet i et samfunn, til og brukes på festivaler og til og med begravelser. Afrikanere bruker dans til å uttrykke det man opplever i livet.

afrikansk dans oslo

I tillegg til at afrikansk dans brukes for å markere ulike hendelser i livet blir også dans brukt i forbindelse med ulike ritualer som når barn går over fra å være barn, til ungdom og voksne, man har danser der unge gutter/menn viser sin utholdenhet for å vise sine fysiske styrke og lignende.
Musikalsk trening starter fra barna blir født. Gjennom sang, musikk leker og når mor bærer barnet på ryggen samtidig som hun danser til musikken, blir barna eksponert for musikk og det å forstå rytme.
I afrikansk dans danses det ofte til flerrytmikk, det vil si at ulike deler av kroppen beveger seg til ulike deler av rytmen. Det vanligste er at man uttrykker to rytmikker på samme tidspunkt, men det er ikke uvanlig at man danser på tre og noen ganger fire rytmer samtidig. Mens man i vesten er vant til at man kan skape sitt eget uttrykk og individuelle stil, så er man i tradisjonell afrikansk dans opptatt av å følge rytmen med faste bevegelsesmønstre og musikken forteller hvilke bevegelser man skal gjøre til de ulike rytmikkene.
Man vil også se at ulike kulturer bruker ulike deler av kroppen når de danser. Noen fokuserer mest på armene, andre har intrikat «footwork», men andre igjen har andre distinkte stiler på dansene. I tillegg til at tradisjonell afrikansk dans alltid vil ha sitt kulturelle opphav og uttrykk, så har også dansen fra dette kontinentet utviklet seg med tiden og når nye musikkstiler oppstår, så utvikler også dansene seg for å uttrykk nåtiden musikk. Et eksempel på dette er at dans til AfroBeat musikk har blitt til i de urbane miljøene rundt om i Afrika og fått et nytt og annerledes uttrykk.
Afrikansk dans har også hatt stor innvirkning på andre dansestiler rundt om i verden. Særlig har dans og musikk i Karibia og Sør Amerika hatt stor innflytelse fra afrikansk dans og musikk. F.eks Salsa på Cuba, afro-kubansk jazz, Cumbia i Colombia, Samba i Brasil,vestlig jazzmusikk og jazzdans, rock´n roll musikk med sine swingstiler, stepping osv. Har alle hatt sin påvirkning fra afrikansk dans og den dansekultur.

dansekurs afrikans dans

Rabatter flere dansekurs:

Ønsker du å kombinere i kurset i afrikansk dans med andre dansekurs i uken? Vi har rabatt på kurs nr 2, 3 osv. Les mer om rabatter her.
Går du mer en 3 kurs i uken lønner det seg å være VIP medlem. Les mer om VIP medlem her