Swingkurs Oslo

Swingkurs Oslo – Swing and Rock’n’Roll

Swingkurs Grunnkurs/nybegynner:
Kursstart: Tirsdager fra 3/9 kl 18.00 (55 min)
Ingen dans i høstferien uke 40.
Pedagog/Instruktør: Thomas & Ngan
Lengde: 13 uker
Pris: 2425,- pr pers


Swingkurs Grunnkurs/Nybegynner:
Kursstart: Torsdager fra 5/9 kl 19.30 (55 min)
Ingen dans i høstferien uke 40.
Lengde: 13 uker
Pedagog/Instruktør: Thomas & Ngan
Pris: 2425,- pr pers


Swingkurs Nivå 2/Litt øvet:
Kursstart: Tirsdager fra 3/9 kl 17.00 (55 min)
Pedagog/Instruktør: Thomas & Ngan
Lengde: 13 uker
Pris: 2425,- pr pers


Swingkurs Nivå 2/Litt øvet:
Kursstart: Tirsdager fra 3/9 kl 20.00 (55 min)
Ingen dans i høstferien uke 40.
Pedagog/Instruktør: Thomas & Ngan
Lengde: 13 uker
Pris: 2425,- pr pers


Nye kurs starter i september, påmelding har åpnet!


Informasjon om ferie og fridager for dansekurs:
Info om ferie, fridager og dansekursets varighet, finner du på siden «praktisk informasjon».

Gå til praktisk informasjon

Om kurset:

Swing er en av tidenes mest populære danser! Denne dansen har sin opprinnelse fra 1940-50 årene i Amerika. På disse kursene bruker vi aktuell musikk fra denne tidsperioden, og noe mer moderne musikk som fortsatt er godt egnet for swingdans. Swing er et «must» å kunne. Det er en kjempemorsom dans, og med fin musikk og super stemning i klassene, er dansen er lett å lære. Etter at du har fullført grunnkurset er du klar for å svinge deg på dansegulvet med klassiske og morsomme variasjoner. Vi har flere nivåer for de som ønsker å lære enda mer om dansen, og bli enda tryggere – man får gjerne mersmak! Ikke minst er swing en morsom måte å komme i bedre form på, og en super fast aktivitet i hverdagen.

På våre swingkurs lærer du den originale swingen slik den har blitt danset i alle år. Vi fokuserer på dansen opprinnelse, stil og uttrykk, slik at du også lærer mye om dansekulturen. Dynamikk, samspill og hvordan den ene i paret fører og den andre følger, gjør at du får frem swingens karakter. Det er nemlig disse grunnleggende teknikkene du vil få skryt for, når du swinger deg ute i sosiale sammenhenger!

De som kommer som par danser sammen på våre swingkurs, mens single bytter seg i mellom. Vi tar inn likt antall leaders/followers på kursene slik at alle har partner gjennom kurset.

Les mer om swingdans og pardansenes historie her

Anbefalt tøy:

De fleste kommer i lett treningstøy eller tøy som puster, man blir gjerne god og varm på et swingkurs! Det er kun tillatt med rene innesko i salene, om man ikke har med sko så kan det danses i sokkelesten.

Nivå:

Nybegynner krever ingen danseerfaring/forkunnskaper og vi starter helt grunnleggende. Du vil få en god utvikling innen dansestilen utover i semesteret ved å lære grunnleggende variasjoner, føring- og følge-prinsipper og idéer på hvordan man danser med sin partner. Ikke minst jobber vi med teknikkene som får frem dansens karakteristiske uttrykk i kroppen når man danser. Dette kurset passer for deg/dere som ikke har gått kurs innenfor swing tidligere, uansett danseerfaring.

Nivå 2/Litt Øvet er et viderekommende påbyggingskurs. Her regner vi med at du har vært gjennom minst et 13 ukers grunnkurs hos oss eller gått tilsvarende innenfor denne swing-stilen, og er godt kjent de grunnleggende teknikkene innenfor dansen. Litt Øvet bygger videre på teknikkene som undervises på et grunnkurs.
Vi jobber videre med flere spennende variasjoner, slik at dere blir bedre til å danse og får mer forståelse av dansestilen og utfordringer til å bli en bedre danser.
For dere som har deltatt på litt øvet swingkurs tidligere, eller gått tilsvarende kurs før, vil det alltid være nye utfordringer på kurs som gjør det givende å gå dette kurset over flere semestre!

Helgekurs:

Swingkurs som helgekurs i Oslo
Vi har weekendkurs / helgekurs i Swing, Salsa og Selskapsdans.
Les mer om våre weekendkurs her. Les mer

Betaling, reglement, m.m.:

Betaling: Faktura sendes til oppgitt mailadresse 7-10 dager før dansekurset starter opp. Dersom du ønsker papirfaktura sendt i posten, trenger vi informasjon om dette på påmeldingsskjemaet.

Les mer om betaling og faktura her.

Reglement, betingelser, m.m.: Gå til reglement for danseskolen og betingelser for påmelding til dansekurs her.

 
Les mer om swingdans og våre swingkurs i Oslo på vår danseblogg

Mer om swing stilene:

Våre swingkurs og ulike swingdans stiler:

Swingdansene kommer fra USA og det finnes mange forskjellige swingstiler. De tidligste er fra ca 1920 tallet. Swingstilen vi underviser på våre swingkurs stammer fra 40-, 50- og 60- tallets swingdansing og er den vanligste stilen å undervise i Norge. Swingdansens karakter der man har roterende bevegelser i forhold til sine partner stort sett hele tiden, gjør dansen til en veldig nyttig dans å lære for dem som ønsker å få mer kunnskap og forståelse av hvordan man på en naturlig og god måte beveger seg sammen med en partner på dansegulvet. I tillegg til å lære grunnleggende danse og føringsteknikker, så lærer du også mange spennende og morsomme variasjoner og trinn. Alle våre swingkurs holdes i vårt flott lokale på Carl Berner i Oslo


Les mer om dansen swing og dens historie her

swingkurs oslo swing dans

Swing dansens historie fram til dagens swingstiler:

Swing er opprinnelig en jazz musikkstil som utviklet seg i 1920-1940 tallet i USA. Swing dansene utviklet seg i denne perioden for at man skulle kunne danse til denne type musikk. De mest kjente stilene fra denne perioden var Lindy Hop, Balboa, Shag og Charleston. Den første swingstilen var Lindy Hop. (Visste du at denne dansen har navnet sitt fra Charles Lindberg første flytur over Atlanterhavet?) Veldig mange av de senere swingstiler er en videreutvikling av nettopp denne dansen. Når man sier at man danser swing eller går på swingkurs, så tenker man ofte at dette er en egen dansestil, men swing er egentlig en fellesbetegnelse på alle swingstilene og ikke en egen dans. Swingdansen hadde sin begynnelse i afro amerikanske samfunnet, men utviklet seg videre i andre områder i tråd med sin enorme populæritet. Swingstilene som er vanligst å undervise i Norge er Jitterbug swing ofte kalt amerikansk swing, Lindy Hop og West Coast swing.
Etter hvert som musikken utviklet seg, så utviklet også swingstilene seg med nye uttrykk, trinn og «stylinger» til slik vi kjenner dansene i dag. Swingstilene var veldig populære fra 1930 tallet og frem til slutten av 1960 tallet når Disco perioden tok over og datidens populære dansestil endret seg.
Selv om musikken endret seg på 1970 tallet og frem til i dag, så har swingstilene fortsatt å ha en veldig populæritet for folk rundt i hele verden og regnes for å være en av tidenes mest populære dansestiler. Dette er nok mye p.g.a av at swingdansens måte å uttrykke musikken på med sine enkeltslag, dobbelt slag eller triple slag rytmikk (avhengig av swing stilart) er en fin måte å uttrukke musikk på selv om man ikke danse til tradisjonell swingmusikk og man lærer også fine grunnleggende måter å danse med en partner på som man kan bruke i en rekke forskjellige sammenhenger.

par som danser swing dans

Forskjellen på Jitterbug swing og East Coast swing:

Mange lurer på hva som er forskjellen på Jitterbug swing og East coast swing. Begrepene blir brukt litt om hverandre, men egentlig er dette to forskjellige danser ment til forskjellig type musikk. Jitterbug begrepet ble opprinnelig brukt om swingdansstiler på 1930 tallet og det var også navnet på en som danset swingdans på den tiden. Med rock´n roll musikkens inntog på 40-60 tallet utviklet det seg en dans som også heter Jitterbug som passet til denne raskere rytmikken på musikken. Med sine «single steps» eller «delayed single steps» så fikk denne dansen et avslappet og «laidback» uttrykk selv til den raske swingmusikken på den tiden. Dette er noe av grunnen til at denne dansen har blitt så populær rundt om i verden, fordi den passer perfekt til gammel musikk, ny musikk og en stor variasjon i tempoer. East Coast swing ble også til på 40-tallet, men denne dansen har «trippel stepp» i grunnbevegelsene og passer derfor bedre til saktere jazzswing musikk. Jitterbug swing kalles av noen for «single step» East coast swing. De ulike swingstilene er blitt til i takt med utviklingen i musikkindustrien gjennom alle tider og derfor finnes det et stort antall stiler, men hvis man skal lære seg en swingstil som passer til ulik type musikk og variasjon i tempo er det vanligste å lære seg Jitterbug swing eller amerikansk swing som det ofte blir betegnet som i Norge.

Rabatter flere dansekurs:

Ønsker du/dere å kombinere swingkurset med andre kurs i uken? Vi har rabatt på kurs nr 2, 3 osv.

Les mer om rabatter her.

Går du mer en 3 kurs i uken lønner det seg å være VIP medlem.

Les mer om VIP medlem her