Swing and Rock’n’Roll – swingkurs Oslo- (også for single)

Swing Grunnkurs/nybegynner:
Kursstart: Tirsdag 21/1 kl 18.00-19.00 (siste gang 28/4)
Ingen dans i vinterferien uke 8 og påskeferien uke 15.
Lengde: 13 uker
Pedagog/Instruktør: Thomas & Ngan
Pris: 2050,- pr pers


Swing Grunnkurs/nybegynner:
Kursstart: Torsdag 23/1 kl 19.30-20.30 (siste gang 30/4)
Ingen dans i vinterferien uke 8 og påskeferien uke 15.
Lengde: 13 uker
Pedagog/Instruktør: Thomas & Ngan
Pris: 2050,- pr pers


Swing Nivå 2/Litt øvet:
Kursstart: Torsdag 23/1 kl 20.30-21.30 (siste gang 30/4)
Ingen dans i vinterferien uke 8 og påskeferien uke 15.
Lengde: 13 uker
Pedagog/Instruktør: Thomas & Ngan
Pris: 2050,- pr pers


Nye 13 uker dansekurs starter opp i 20. – 23.januar, påmeldingen til vinter/vårens kurs har åpnet.


Informasjon om ferie og fridager for dansekurs:
Info om ferie, fridager og dansekursets varighet, finner du på siden “praktisk informasjon”.
Gå til praktisk informasjon

Om kurset:

Swing er en av tidenes mest populære danser! Denne dansen har sin opprinnelse fra 1940-50 årene i Amerika. På disse kursene bruker vi aktuell musikk fra denne tidsperioden, og noe mer moderne musikk som fortsatt er godt egnet for swingdans. Swing er et “must” å kunne. Det er en kjempemorsom dans, og med fin musikk og super stemning i klassene, er dansen er lett å lære. Etter at du har fullført grunnkurset er du klar for å svinge deg på dansegulvet med klassiske og morsomme variasjoner. Vi har flere nivåer for de som ønsker å lære enda mer om dansen, og bli enda tryggere – man får gjerne mersmak! Ikke minst er swing en morsom måte å komme i bedre form på, og en super fast aktivitet i hverdagen.

På våre swingkurs lærer du den originale swingen slik den har blitt danset i alle år. Vi fokuserer på dansen opprinnelse, stil og uttrykk, slik at du også lærer mye om dansekulturen. Dynamikk, samspill og hvordan den ene i paret fører og den andre følger, gjør at du får frem swingens karakter. Det er nemlig disse grunnleggende teknikkene du vil få skryt for, når du swinger deg ute i sosiale sammenhenger!

De som kommer som par danser sammen på våre swingkurs, mens single bytter seg i mellom.
Vi tar inn likt antall menn/damer på kursene slik at alle har partner gjennom kurset.

Les mer om swingdans og pardansenes historie her

Anbefalt tøy:

De fleste kommer i lett treningstøy eller tøy som puster, man blir gjerne god og varm på et swingkurs! Det er kun tillatt med rene innesko i salene, om man ikke har med sko så kan det danses i sokkelesten.

Nivå:

Nybegynner krever ingen danseerfaring/forkunnskaper og vi starter helt grunnleggende. Du vil få en god utvikling innen dansestilen utover i semesteret ved å lære grunnleggende variasjoner, føringsprinsipper og idéer på hvordan man danser med sin partner. Dette kurset passer for dere som ikke har gått kurs innenfor swing tidligere, uansett danseerfaring.

Nivå 2/Litt Øvet er et påbyggingskurs. Her regner vi med at du har vært gjennom minst et 13 ukers grunnkurs, og er godt kjent de grunnleggende teknikkene innenfor dansen. Vi jobber videre med flere spennende variasjoner, slik at dere blir bedre til å danse og får mer forståelse av dansestilen og utfordringer til å bli en bedre danser.
For dere som har deltatt på litt øvet swingkurs tidligere, eller gått tilsvarende kurs før, vil det alltid være nye utfordringer på kurs som gjør det givende å gå dette kurset over flere semestre!

Helgekurs:

Swingkurs som helgekurs i Oslo
Vi har weekendkurs / helgekurs i Swing, Salsa og Selskapsdans.
Les mer om våre weekendkurs her. Les mer

Betaling, reglement, m.m.:

Betaling: Faktura sendes til oppgitt mailadresse 7-10 dager før dansekurset starter opp. Dersom du ønsker papirfaktura sendt i posten, trenger vi informasjon om dette på påmeldingsskjemaet. Les mer om betaling og faktura her.

Reglement, betingelser, m.m.: Gå til reglement for danseskolen og betingelser for påmelding til dansekurs her.

Les mer om swingdans og våre swingkurs i Oslo på vår danseblogg

Mer om swing stilene:

Våre swingkurs og ulike swingdans stiler:
Swingdansene kommer fra USA og det finnes mange forskjellige swingstiler. De tidligste er fra ca 1920 tallet. Swingstilen vi underviser på våre swingkurs stammer fra 40-, 50- og 60- tallets swingdansing og er den vanligste stilen å undervise i Norge. Swingdansens karakter der man har roterende bevegelser i forhold til sine partner stort sett hele tiden, gjør dansen til en veldig nyttig dans å lære for dem som ønsker å få mer kunnskap og forståelse av hvordan man på en naturlig og god måte beveger seg sammen med en partner på dansegulvet. I tillegg til å lære grunnleggende danse og føringsteknikker, så lærer du også mange spennende og morsomme variasjoner og trinn. Alle våre swingkurs holdes i vårt flott lokale på Carl Berner i Oslo
Les mer om dansen swing og dens historie her

Rabatter flere dansekurs:

Ønsker du/dere å kombinere swingkurset med andre kurs i uken? Vi har rabatt på kurs nr 2, 3 osv.

Les mer om rabatter her.

Går du mer en 3 kurs i uken lønner det seg å være VIP medlem.

Les mer om VIP medlem her