praktisk

DanseBloggen

Alle kan lære å danse!

Posted · Add Comment

Dansekurs bilde forside

Det finnes mange grunner til å gå på dansekurs.

– For barn er dans en morsom aktivitet som utvikler koordinasjon, rytmikk og styrke i kroppen samtidig som barna koser seg med morsomme trinn og koreografier til musikk. Vi har en rekke ulike stiler av barnedans kurs slik at det er noe for enhver smak – stor og liten, miniklubben, barneballett, barne hip-hop, cool kids, breakdance for barn ++.

– Når det gjelder ungdom og voksne kan grunnen til at man går på dansekurs være mange. Noen gjør det for treningens skyld, når man danser trener man hele kroppen samtidig som man gjør noe som er gøy og lærerikt. Noen ønsker å utvikle seg som dansere og komme opp på et høyere nivå teknisk, mens andre gjør det for å ha en lystbetont aktivitet i uken og kanskje man går på dansekurs sammen med venner eller kjæreste for å ha en sosial aktivitet sammen. Det å lære og danse er ikke bare en aktivitet som er helsebringende. Musikk og dans er en viktig bit i sosiale sammenhenger og mange voksne føler seg usikre og «redde» for å ta del i dans i ulike sammenhenger, enten man er ute på byen, på jobbarrangement eller lignende. Når man går på nybegynner dansekurs lærer man grunnleggende bevegelser og teknikker for å kunne bevege seg til ulike musikkstiler. Noen ønsker å lære å danse for å kunne «groove» på byen, andre ønsker å vite hvordan man kan danse med en partner osv. En ting vi ofte hører er at mange mener at de ikke har takt og rytme. Takt og rytme er noe man lærer på danseskolen. Hvis man ikke vet hvordan man skal bevege seg rytmisk til musikken så vil man heller selvfølgelig ikke føle seg rytmisk. Vi opplever hele tiden at elever, som aldri hadde trodde de kunne bevege seg rytmisk, blir flinke til å danse og får en mestringsfølelse fort. For noen er nok det å melde seg på dansekurs en liten bøyg, men på en profesjonell danseskole blir man tatt godt i mot og man føler fort at danse-verdenen er et inkluderende, lærerikt og hyggelig miljø. Så første steg er å melde seg på et passende dansekurs, så ordner vi resten.

Så enten du har ingen erfaring, noe erfaring eller masse erfaring innen dans, så har vi dansekurset for deg.

Vi har nå lansert ny kursplan for dansekurs høsten 2015. Vi har et av oslos aller største dansetilbud for barn, ungdom og voksne.

Comments are closed.