praktisk

DanseBloggen

Dans fysisk aktivitet med mange helseeffekter

Posted · Add Comment

Fysisk-helse-hjerne-dans

Alle vet at det er viktig å være fysisk aktiv og at det er helsefremmende og forebyggende å være mye i fysisk aktivitet. Dans er en aktivitet som kan være positiv for din helse gjennom at du blir sterkere, får bedre kondisjon, koordinasjon og balanse.
En omfattende studie fra Albert Einstein College of Medicine i New York viser at dans er en av få fysiske aktiviteter som øker din kognitive funksjon. Kognitiv funksjon er hjernens evne til tenkning og intellektuelle og mentale prosesser.
Forskere ved univeritetet har i 21 år sett på sammenhengen mellom opptrening av kognitiv funksjon og forekomsten av demens. Studiene viser at av alle typer fysisk trening var dans den aktiviteten som i størst grad reduserte risikoen for demens. Studiet viste at man hadde 76% mindre risiko for demens ved å danse regelmessig.
Det å lære seg mønstre, systemer og koordinere kroppen til musikk og evt med en patner, ga i seg selv en positiv effekt på kognitiv funksjon ved at man regelmessig utfordre hjernen og utvikler den.

Man har i lang tid visst at dans gjør deg fysisk sterkere, er sosialt og moro, men nå er det også bevist at det utfordrer hjernen på en positiv måte som kan minske risikoen for sykdommer.

Les mer om våre dansekurs for barn, ungdom og voksne her

Kilde: Vg pluss, artikkel av Lege Wasim Zahid (25 jan. 2014)

Comments are closed.