praktisk

DanseBloggen

Dansekurs – aktiviteter for barn oslo – barnedans

Posted · Add Comment

Dansekurs – aktiviteter for barn i Oslo – barnedans
dans barn osloBarn i alle aldere har behov for ulike aktiviteter for å utvikle sin motorikk og småbarnsalderen er særlig viktig for utvikling av grunnleggende bevegelse.
Alle våre barnedans kurs er lagt opp med pedagogiske opplegg der barna utvikler sin forståelse av bevegelse, glede ved å bevege seg til musikk og opplever mestring.
På våre dansekurs har vi delt inn kursene etter barnets motoriske utvikling.

Kurset stor og liten (2-3,5 år) er et dansekurs der barnet danser sammen med en forelder eller foresatt. Her er aktiviteten lagt opp til at barnet skal gjøre bevegelser både på egenhånd og med hjelp av en voksen. I tillegg til å være en hyggelig aktivitet for mor/far og barnet, så får barnet gjennom danselek og ulike danseaktiviteter trent på å utvikle sin motorikk og forståelse av bevegelse til musikk.
Når barnet er 3,5 til 5 år så er det klart for kurset Miniklubben. Her er barna inne alene med instruktøren mens foreldrene venter rett utenfor. Det er en god trening for barnet å være alene inne sammen med andre barn og forholde seg til en instruktør, samtidig som barna lærer dansebevegelser som inneholder balanse, rotasjon og kontroll av bevegelser. Timen er en blanding av morsomme danser og danselek.

dansekurs oslo cool kidsFor barn 4 til 8 år år har vi ulike aldersinndelinger på kursene Barneballett og Cool Kids (hip-hop, funk og disko for barn). På barneballett lærer barna ballettposisjoner, kombinasjoner av bevegelsesmønstre og balletteknikker, mens på Cool Kids lærer barna grunnleggende bevegelse til hip-hop og disco musikk satt sammen som spennende koreografier. Fra 6 års alderen så ser man at barn har en veldig stor utvikling kropslig og motorisk, og dansene og aktivitetene på kurset kan øke noe i vanskelighetsgrad.

Fra rundt 8 årsalderen kan barna kan ta til seg, og er mer interessert i teknisk trening. Kursene som passer da er Cool Kids 8-11 år, Breakdance 8-12 år, Hip Hop over 8 og 10 år og mtv/musikkvideo 8-12 år.
Alle våre aktiviteter og kurs for barn er lagt opp til at barna lærer dans og motoriske bevegelser på en morsom og lystbetont måte. På våre barnedans kurs skal barna både føle at de behersker, samtidig som de får utfordringer som gjør at de utvikler sin forståelse av dans, musikk og bevegelse.

barnedans osloLes mer om dansekurs Oslo og aktiviteter for barn
Les mer om våre barnedans kurs i Oslo her

Comments are closed.