praktisk

  DanseBloggen

  Hip hop dans Oslo – hos Danseløvene Danseskole

  Posted · Add Comment

  Her kan du lese om de ulike streetdance stilene vi underviser – våre dansekurs i hip hop, Commercial Hip Hop, Lady Style hip hop og breakdance for barn og ungdom.

  breakdance, hip hop, oslo

  «Hva slags hip hop stil skal jeg velge?», er et spørsmål vi ofte får fra våre kunder. Her kommer litt informasjon om våre ulike streetdance dansekurs, slik at det skal bli lettere å vurdere hvilken av de ulike stilene som passer nettopp deg!

  Hip hop er en fellesbetegnelse på en rekke dansestiler som oppstod i New York og California på 60-, 70- og 80-tallet. Som de fleste andre kulturelle dansestiler, så er hip hop en fusion/sammenblanding av ulike stiler som f.eks poping, locking, electric boogie med mer. Hip hop er ikke bare en dansestil, men en hel kultur med musikk, grafitti, dans osv.
  Når man skal lære slike dansestiler, er det viktig at man får instruktører som ”lever og ånder” for denne stilen og er en del av hip hop kulturen. Ikke minst er det like viktig med pedagoger som har lang erfaring med undervisning og formidling av dansestilene, og som er interessert i å utvikle elevene sine på kurs!

  Les mer om hip hop dansens historie her

  På mange danseskoler kan hip hop være et veldig vidt begrep, og man vet ikke på forhånd hva slags stil man kommer til å lære. Derfor har vi delt opp våre kurs etter ulike stiler, slik at det skal være enklere for elevene å vite hva slags stil de kommer til å lære, eller for elever som har et mer spesifikk ønske innenfor uttrykk.
  Når du går på hip hop kurs hos oss, kan du være trygg på at du lærer av en inspirerende pedagog, som er en aktiv utøver innenfor stilen, og er med i noen av Oslos største dansecrews. Våre pedagoger legger stor vekt på å undervise med grunnlag i stilens røtter og opprinnelige uttrykk. Gjennom koreografier lærer man stilens uttrykk, men det er også viktig å få fram at hip hop opprinnelig er en improvisasjonsstil hvor man ”groover” til musikken, slik man gjør når man er ute og danser.

  For dere som ønsker en mer kommersiell stil på hip hop dansen, har vi kurset Commercial Dance. Dette er en stilart som er en blanding av flere stilarter innen streetdance sjangeren til musikk fra kjente kommersielle artister. En stilart som har blitt til for å uttrykke denne typen nye musikkuttrykk.

  Ladystyle hip hop en stilart med grunnlag i den rene hip hop stilen, men iblandet ideér fra andre stiler for å få en mer feminin stil på bevegelsene, bl.a fra waacking og voguing.

  Breakdance er den egentlige og opprinnelige hip hop og streetdance stilen. Breakdance kjennetegnes med mye ”footwork”, ”floorwork” og akrobatiske elementer. Her har man en litt annen tilnærming til undervisningen enn andre hip hop/streetdance stiler. Man lærer ikke dansen gjennom koreografier slik det er vanlig å gjøre på hip hop/streetdance klasser, men man lærer ulike elementer slik at man kan freestyle til musikken. En viktig del av denne dansekulturen er ”battle” hvor man danser i mot hverandre. Man kan battle som en gruppe eller én mot én. For at man skal være sterk nok i kroppen og unngå skader har vi satt en nedre grense på 8 år på våre kurs i breakdance.

  Gå til påmeldingsside for våre dansekurs i hip, hop, commercial hip hop og ladystyle for ungdom og voksne her

  Gå til påmeldingsside for våre populære Cool Kids partier her.

  Gå til påmeldingsside for våre dansekurs i hip hop for barn her

  Gå til påmeldingsside for våre dansekurs i breakdance for barn og ungdom her

  Comments are closed.